szerző:
hvg.hu/MTI

Az ellenzéi párt alelnöke szerint a kormány arcul csapta a magyar polgárokat a legutóbbi EU csúcs záródokumentumának elfogadásával.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke szerint a kormány "kettős játékot" játszik, amikor Magyarországon teljes mértékben elutasítja a kvótát, külföldön viszont sokkal megengedőbb a kérdésben. Az EU-csúcson olyan záródokumentumot támogattak, amelynek számos pontja vállalhatatlan, mondta az ellenzéki párt alelnöke az MTI-nek. “A kormány ez ügyben "arcul csapta" a mintegy kétmillió magyar polgár akaratnyilvánítását.”

Ugyanakkor Kovács Zoltán kormányszóvivő szombaton azt nyilatkozta, hogy az ellenzéki pártok nyilatkozataiból az látszik, hogy nem értik, vagy tudatosan félremagyarázzák az EU-csúcson történteket.

Kovács Zoltán arra reagált, hogy a DK, az Együtt és Jobbik előzőleg bírálta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtöki-pénteki uniós csúcson elfogadta azt a határozatot, amelyben az szerepel, végre kell hajtani a betelepítési kvótákról hozott korábbi európai döntéseket.

Magyarország álláspontja változatlan, szó sem lehet betelepítési kvótáról, az eddigi európai migrációs politika megbukott, ezért javasoltak a visegrádi négyek a határok megvédésén alapuló tervet - hangsúlyozta a kormányszóvivő.


HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!