A romaügyi miniszterelnöki biztos ugyanis ezt az információt rendre kihagyja az életrajzából, de a RomNet által szervezett érettségi találkozón sem lett okosabb a sajtó.

A RomNet a Cigány Egyetemisták Hálózatával több mint egy hónappal ezelőtt meghirdette Farkas Flórián érettségi találkozóját, amelyre meghívták a roma politikust, az egykori osztálytársait és tanárait, hogy kiderüljön, hol és mikor érettségizett az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) korábbi elnöke, fideszes országgyűlési képviselő és romaügyi miniszterelnöki biztos. A RomNet korábban többször nyújtott be közérdekű adatigénylést, hogy megtudják ezt az információt,  de eddig nem kaptak választ.

A Facebookon közel 100 ezer emberhez jutott el felhívás, mégis az eseményre azonban egyetlen ember sem jelentkezett, csak a sajtó munkatársai voltak jelen. Nem voltak ott az általános iskolai osztálytársak, akikkel együtt ballagott, sem a gimnáziumi barátai, ismerősei, de a tanárai sem, írja a RomNet. Olyan egyetemisták sem jelentkeztek, akik részt vettek volna az ELTE-n Farkas Flórián előadásain, pedig Farkas sokáig állította, hogy 2006-ig óraadó tanár volt a felsőoktatási intézményben. Igaz,az egyetem volt rektora kijelentette, Farkas Flórián miniszterelnöki biztos soha nem volt óraadó tanár.

A RomNet azt is felidézi, hogy a 168 óra portréja szerint Farkas a 7. és 8. osztályt már felnőttként, a dolgozók iskolájában fejezte be. A Magyar Narancs 1998-ban, ügyészségi és bírósági források alapján írt arról, hogy Farkas Flóriánt 1975 és 1982 között háromszor is elítélte a bíróság jogerősen felfüggesztett és végrehajtandó szabadságvesztésre. A RomNet információi szerint Farkas az alapvégzettségét, huszonévesen, ebben az időszakban szerezte meg - ezt azóta sem cáfolta az érintett. Ahogy arra sem adott magyarázatott, hogy valóban volt-e korábban büntetve, és miért került a bíróság elé.

“Amennyiben Farkas Flórián nyilvánosságra hozza, hol szerezte meg alap- és középfokú végzettségét, cikkünket frissítjük” - írja a RomNet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!