szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy nap, öt hír - amiről ma este beszélnek: ismét jönnek a menekültek, Orbán meg úgy érzi, megreformálta Európát; Habony Árpád megtanította, hogy kell Habony Árpádról beszélni; mind többen figyelmeztetnek a csokláz mellékhatásaira; megtudtuk, mennyire jó a laptopunk, a tanárlázadás egyik szimbolikus figurája pedig elmondta, mit is akar tulajdonképpen.

- Egyre jobban megismerjük az úgynevezett tanárlázadás egyik legismertebb figuráját, Pukli Istvánt. A Teleki Blanka gimnázium igazgatója a hvg.hu-nak adott interjúban beszélt például arról, hogy az iskolában ő az autoriter vezetés híve, de elmondta azt is, miképp alakult a kapcsolata az MSZP-vel. Pukli István amúgy a kormánynak kemény feltételeket szabna, a Nemzeti Alaptantervet és a kerettanterveket pedig gyökeresen átírná.

- Ismét „helyzet van” a déli határon: október óta nem bukkant ott fel annyi menekült, mint az utóbbi napokban. Ettől Pintér Sándor belügyminiszter is aktívabb lett, ő már újabb egyenruhás egységeket készül a határra irányítani. De tulajdonképpen kapóra jön mindez Orbán Viktornak is, akiről a múltheti EU-csúcs után ellenzéke azt állította, hogy meghazudtolta saját magát, ma viszont a képviselők elé állt a parlamentben, és kijelentette: megreformáltuk az uniót! (Amúgy a nap krónikájához tartozik az is, hogy menekültügyben Schiffer András LMP-vezető látványos önkritikát gyakorolt.)

- Nincs mostanság nap Habony Árpád, illetve habonyizmus nélkül. Múlt pénteken Tarlós István bonyolódott bele annak fejtegetésében, milyen minőségében járt nála a kormányfő bizalmasa, ma pedig Kósa Lajostól kaptunk új definíciót a tanácsadó jogállására. Amikor ugyanis újságírók őt is arról faggatták,milyen minőségében adta neki Habony a tanácsot, amelyről ő úgy fogalmazott: „Árpád azt mondja, hogy a pusztán provokatív újságírói kérdésekre nem kell válaszolni”, a Fidesz frakcióvezetőjének annyira futotta: „jó minőségében”. Kicsit később ezt tudta azért fokozni is, ott már arról volt szó, hogy mindezt Habony „folyosói beszélgetős minőségben adta”

- Bár a kormány demográfiai csodafegyverként hirdeti a csokot, Kapitány Balázsa demográfus a hvg.hu-nak adott interjúban elmondta: a megszületendő gyerekek számának a növelése az intézkedésnek csak az egyik és nem is a legfontosabb dimenziója. De mások is a kételyeiket fogalmazzák meg. A Habitat for Humanity készített egy online játékot fejlesztett ki, amelyből mindenki megtudhatja, milyen állami juttatásra jogosult – például akkor, ha lakásra vágyik. És kiderül az is, mennyire érzékeny (vagy érzéketlen szociálisan) a kormány. Ha viszont ön úgy gondolja, hogy belevág az építkezésbe, és hitelt is felvenne, akkor olvassa el írásunkat, amely igen hasznos útmutatót ad ehhez.

- Laptopon olvasta ezt a cikket? Ha igen, megmondjuk, hogy az mennyire megbízható. A világ legnagyobb fogyasztóvédelmi szervezete ugyanis 2015 végén nagyszabású kutatást végzett, és a megbízhatóság, illetve a felhasználói elégedettség szempontjából rangsorolta a népszerű márkákat és típusokat.

Ha megnézte a videót Kósa Lajos szenvedéséről, amikor éppen Habony Árpádról kellett beszélnie, akkor ön is belátja, a nap képe nem is lehetne más, mint ez:

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!