szerző:
MTI

Számszeríjjal lelőtte szomszédja kutyáját egy zalaegerszegi rendőr - közölte a Zalai Hírlap.

A kutya többször is átment a szomszédban lakó rendőr udvarára, a rendőr emiatt figyelmeztette is az állat gazdáját, de nem történt változás - írta a Zalai Hírlap. Múlt kedden ismét megjelent nála a kutya, ezért számszeríjjal lelőtte. Az állat tetemét egy zsákba tette, majd a Gellénháza felé vezető út mentén kidobta.

A házhoz érkező rendőrök a kollégájuknál több gázriasztó fegyvert és légpuskát is találtak, ezekhez a számszeríjhoz hasonlóan nem kell engedély. A férfi elismerte a tettét, amit azzal magyarázott, hogy a szomszéd kutyája elette a sajátja elől az ételét, illetve az idegen eb rátámadt, amikor ki akarta tessékelni az udvaráról.

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője a lapnak azt mondta, hogy az orvos szakértő megállapítása szerint a kutya halálát a tüdejét ért lövés okozta. Az eset miatt állatkínzás ügyében indított nyomozást a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!