szerző:
hvg.hu

Katasztrofális állapotban van a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkarának Petőfi-épülete. A hallgatók aláírásokat gyűjtenek, és demonstrációt szerveznek a felújításért. A kar dékánja szerint terv, építési engedély van, de pénz nincs a felújításra – írja a Délmagyarország.

Az épületben hullik a vakolat, repednek és koszosak a falak, hiányos a padló. Sok száz diák tanul itt. Baj van a lifttel, de a hallgatók szerint a vizesblokkok a legszörnyűbbek – olvasható a cikkben.

A lap nem kapott engedélyt az egyetemtől fotózásra, a hallgatói önkormányzat egyik képviselőjével járták körbe a négyszintes épületet, amely kívülről is nagyon rossz állapotban van. A diákok sorra töltik fel a Facebookra megdöbbentő képeiket, amelyek látleletet adnak arról, milyen kép fogadja az ide érkezőket.

A hallgatók levelet írtak a rektornak az ügyben, aláírásokat gyűjtenek, emellett március 1-jén demonstrációval hívják fel a figyelmet a problémára.

Szajbély Mihály, a BTK dékánja azt mondta: tisztában vannak azzal, milyen állapotban van a Petőfi-épület, amely kívül és belül is teljes körű felújításra szorul. Több éve van már ehhez érvényes építési engedélyük, a tervezői becslések szerint 285 millió forintba kerülne a rekonstrukció. Pénz azonban nincs erre, és pályázati forrás nélkül nehezen képzelhető el, hogy érdemi változás következhet be – tette hozzá.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!