szerző:
MTI / hvg.hu

A kormányfő napirend előtti felszólalásával kezdődik az Országgyűlés hétfői ülésnapja.

Orbán Viktor "Beszámoló az európai uniós csúcsról" címmel tartja meg beszédét, az ülés 11 órakor kezdődik – közölték a Miniszterelnöki Sajtóirodától.

A pénteki, brüsszeli csúcs fő döntése volt az, hogy Nagy-Britannia marad az EU-ban, de külön jogokat kap, így a britek akár hét éven át is korlátozhatják más uniós országok polgárainak szociális juttatásait. A Nagy-Britannia uniós reformigényeiről szóló megállapodástervezetet a tagországok állam- és kormányfői egyhangúlag támogatták a pénteki bejelentés szerint. Az uniós csúcs másik fő témájában, a menekültválság rendezésében egyelőre – nyilvánvalóan a brit ügy miatt sem – nem jutottak előbbre a tagországok, de Orbán Viktor a sajtótájékoztatón úgy beszélt, mintha az egész EU elfogadta volna a magyar véleményt migránsügyben. Az ülés összefoglalóját itt olvashatják.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!