szerző:
hvg.hu

Idén az ötödik kerületben kezdik az ingyenes lomtalanítást Budapesten, majd az elsőből és a tizenharmadikból viszik el a feleslegesség vált holmikat. Lesznek ideiglenes gyűjtőpontok is, ahol egyebek mellett a festéket, sütőolajat és az elektronikai hulladékot lehet leadni – írja a Magyar Idők.

Az FKF Zrt. február 26-án, pénteken az ötödik kerületben kezdi meg az idei ingyenes lomtalanítást. Az első kerületben február 27-én, a tizenharmadikban február 28-a és március 4-e között lomtalanítanak.

Márciusban és áprilisban a VIII., a X., a XIX., a III. és a XII. kerület következik. Idén is a postaládákba dobnak be értesítést, valamint plakátokat raknak ki a lépcsőházakban arról, mikor kell kikészíteni az utcára a feleslegessé vált holmikat.

A veszélyes anyagoknak az elszállítás napján mindenhol külön gyűjtőpontokat állítanak majd fel. Ezeknél lehet hagyni a festéket, sütőolajat, akkumulátorokat, gumiabroncsokat, növényvédő szereket és elektronikai hulladékokat.

©

A lap emlékeztet, hogy a hulladéktörvény alapján a lomtalanításkor kitett tárgyak a kihelyezés pillanatában az FKF tulajdonába kerülnek, így aki ezekből elvisz valamit, az elvileg lopást követ el. A közterület-felügyelők az ígéretek szerint fellépnek azok ellen is, akik nem a megjelölt időben teszik ki az utcára a lomot, vagy tiltott hulladékot helyeznek ki.

A tiltás ellenére szinte borítékolható, hogy a lomizók idén is mindenhol megjelennek, amint kiadják a felhívást a hulladékok kihelyezésére, és a tiltás ellenére kedvükre válogatnak majd az utcai lomhegyek között.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!