szerző:
hvg.hu

Részegen majdnem agyonverte lakótársát egy román férfi Hegyeshalomban, ellene most vádat emelt az ügyészség.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség vádat emelt egy román állampolgárral szemben, aki 2015 májusában Hegyeshalomban életveszélyes sérüléseket okozott lakótársának. A 32 éves elkövető ausztriai munkavállalás céljából érkezett Magyarországra. Szállása a határ közelében lévő Hegyeshalomban volt, szobát egy - ugyancsak román állampolgárságú - társával közösen bérelt.

Május 27-én, miután jól berúgtak, tüzifának való bontási hulladékot hasogattak a szállásuk udvarán, de a további italvásárláson összevesztek, és faanyaggal estek egymásnak. A vádlott egy ablakkerettel esett neki a másiknak, mellyel háromszor megütötte a sértett bal karját, majd az eleső sértettet homlokon, illetőleg nagy erővel jobb halántéktájékon megütötte. Egy bérlőtársuk szétválasztotta őket, a sértett lefeküdt a szobában, de eszméletlenül találtak rá, amíg a tettes egy játszótér faházában bújkált.

A 40 éves sértett a bántalmazás következtében – egyebek mellett – halántékcsonttörést, agyának zúzódásos, vérzéses sérülését szenvedte el, agyvizenyő kialakulásával – írja az ügyészségi közlemény, amely szerint a sértett életveszélyes állapotban került kórházba, jelenleg sincs kihallgatható állapotban. Felgyógyulása esetén nagy valószínűséggel neurológiai tünetekkel jellemezhető maradandó fogyatékossággal kell számolnia.

Az ügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, ezért 2-8 évig terjedő szabadságvesztés jár.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!