szerző:
hvg.hu

A miniszter pénteken a "fehér inges" diákokkal példálózott, hogy ők a magyar oktatás világszínvonalú képviselői, ezzel üzent az oktatási rendszer kritizáló kockás ingeseknek. A diákolimpikonok felháborodtak, hogy Balog propagandára használja fel eredményeiket, miközben az inkább tanáraik és saját érdemük, mintsem az oktatási rendszeré.

"Sajnos azonban az utóbbi időben a politikusok nem tudtak felülemelkedni a napi csatározásokon, és a mi sikereinket a saját érdemüknek állították be" – írja 101 diákolimpikon közös levelében. Balog Zoltánnak üzentek ezzel, aki szerintük propagandacélokra akarja felhasználni az eredményeiket, miközben azokat nem a közoktatás általános állapota miatt érhették el, hanem szaktanáraiknak köszönhetően.

Történelmi pillanat, amikor a diákok a saját tanáraikért állnak ki. Különösen azokra a diákokra gondolunk, akik a rendszer már évtizedek óta elavult mivolta miatt szenvednek az iskolában.

– folytatják levelüket, melyben kifejtik, hogy a kiállás a diákokat a modern és tudásalapú világ alapjaira, valamint a szabadság és egymás szeretetére tanítja, mely erőt és reményt ad szerintük a tanárok számára is.

A miniszter a parlamentben köszöntötte a diákokat, Balog Zoltán "fehér inges" Facebook-bejegyzésére először Békés Gáspár korábbi diákolimpikon reagált hozzászólásban, akihez további két társa csatlakozott, a hétvége alatt azonban már 101-re nőtt a Balogot elítélők száma (a teljes közlemény az alábbi Facebook-oldalon olvasható). Köztük található Mérő László matematikus, pszichológus, valamint Szűcs András matematikus is, utóbbi még 1967-ben és 1968-ban ért el dobogós helyezést, előbbi szintén 1968-ban ért el bronzérmet. A többi résztvevő jellemzően az elmúlt 5 évben szerepelt diákolimpián különböző tudományterületeken.

A történtekről Tóta W. Árpád publicisztikáját ITT olvashatják.

A tegnapi nap folyamán nyílt levelet küldtünk Balog Zoltán Miniszter Úrnak. Az alábbi nyilatkozatot 101 tudományos diá...

Közzétette: Kockás Olimpikonok – 2016. február 22.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!