szerző:
MTI

Egy emberölés miatt körözött francia férfit fogtak el a rendőrök Mórahalom térségében – közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A járőrök hétfőn éjjel kézi hőkamera segítségével figyeltek fel egy nagyobb csoportra, amelynek tagjai egy fás részen bújtak meg. Az egyenruhások a 21 határsértőt elfogták, közülük tizenkettő koszovói, hét török és egy szíriai állampolgárnak mondta magát.

Egyikük francia útlevelet adott át a rendőröknek. A francia férfi ellenőrzése során kiderült, hogy ellene az Interpol macedón irodája emberölés miatt nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki.

A 41 éves férfit a magyar rendőrök őrizetbe vették, további sorsáról a Fővárosi Törvényszék dönt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!