szerző:
hvg.hu

Az FTC közleményben cáfolta, hogy a klub vagy a Fradi Security Kft. dolgozói vettek volna részt a kedd délelőtti tolakodásban a Nemzeti Választási Iroda épületében. Azt állítják: a Facebookon vannak olyan zöld-fehér érzelműek, akik munkahelyként az FTC 1899-et írták be, hogy így nyilvánítsák ki ragaszkodásukat a klubhoz.

Kedden kiélezett verseny indult azért, hogy ki adhat be elsőként új népszavazási kérdést a vasárnapi nyitva tartás ügyében. Kora reggel az MSZP-től érkező Lukács Zoltán és Nyakó István kopasz, fekete ruhás férfiakat talált az ajtóban. Később egy idős hölgy is megjelent, akit a kopaszok oltalmazóan körbe álltak, a helyszínen tartózkodó kollégánk szerint őt kísérték a férfiak. Patthelyzet alakult ki, mindenki a Kúria vonatkozó döntésére várt.

A szurkolókat tömörítő FradiMob állásfoglalása szerint a helyszínen megjelent kopaszok nem tartoznak a szurkolók közé, hanem a Kubatov Gáborhoz kötődő Fradi Security biztonsági cég alkalmazottai lehetnek.

Miután megszületett a Kúria döntése, az idős nő adhatta be elsőként a népszavazási kezdeményezését, az MSZP-sek hoppon maradtak. Az MSZP 18 órára tüntetést szervezett a Nemzeti Választási Iroda Alkotmány utcai irodája elé, valamint feljelentést akarnak tenni a történtek miatt.

Egy férfi sem tudta beadni a kérdését. Ő azt állította magáról, hogy vállalkozó, és kopasz ugyan, de nincs rajta bomberdzseki, magánemberként ment a Nemzeti Választási Iroda épületéhez. Az eseményeket összefoglaló videónkat itt láthatják.

FTC: „Ne keverjék politikai ügyekbe a Fradit!”

Az FTC nem kíván politikai kérdésekben állást foglalni. A klub sem most, sem máskor nem kért senkit arra, nem küldött bárkit olyan céllal bárhová, hogy útját állja bárkinek, esetleg bárkit szabad akaratában megakadályozzon – olvasható a Ferencvárosi Torna Club közleményében.

„A sajtóban felmerült legfrissebb találgatásokra” úgy reagáltak: „az FTC határozottan kijelenti, hogy nem a Fradi Security Kft., nem a klub munkavállalói azok a személyek, akikről ma bizonyos platformok ezt állították a Nemzeti Választási Irodában történtekről beszámolva”.

Az FTC szerint akik azt írták, azokat megtéveszthette az érintett emberek Facebook-profilja. Vannak ugyanis a közösségi oldalon olyan zöld-fehér érzelműek, akik „munkahelyként az FTC 1899-et beírva nyilvánítják ki ragaszkodásukat a klubhoz”.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!