szerző:
hvg.hu

Lehmann Viktor felesége már hónapokkal ezelőtt kiutazott, a Jobbik csepeli elnöke a múlt héten ment utána – írta névtelen forrásokra hivatkozva a Csepel.info. A politikust állítólag a szokottnál is gyakrabban támadták a pártban vélt zsidó származása miatt.

Lehmann Viktor, a Jobbik csepeli elnöke Svájcba vándorolt ki a családjával – írta meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Csepel.info.

Felesége már hónapokkal ezelőtt kiköltözött, ő a múlt héten utazott utána a gyerekekkel. Beilleszkedésüket rokonok segítik – írták.

©

A lap szerint a politikus jó kapcsolatot tartott fenn az MSZP-vel, később a DK-val is, utolsó csepeli politikai akcióját Gyurcsány Ferenc pártjának helyi szervezetével hajtotta végre: közösen tiltakoztak a METRANS csepeli konténerterminálja ellen Horváth Gyula helyi DK-elnökkel. A lap egyik informátora úgy tudja, hogy "megtérése" előtt Lehmann MSZP-szavazó volt.

Lehmann igyekezett mindig fegyelmezett jobbikos lenni, de nem kerülhette el, hogy vélt zsidó származása miatt támadják. "Nem mintha nem terjesztenék el minden jobbikosról, hogy zsidó. Hülyén hangzik, de ez a Jobbikban megszokott" – mondta a lap egyik forrása, aki szerint Lehmannt még a szokottnál is gyakrabban támadják emiatt, nem véletlen, hogy ha a Google-ben rákeresnek a nevére, a zsidó kiegészítést ajánlja az elsők között a keresőmotor.

Lehmann nem parlamenti képviselő, de 2014-ben jelölt volt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!