szerző:
hvg.hu

Bár a pedagógusok tiltakozásának egyik kiváltó oka az volt, hogy alapvető dolgokra nem jut pénz a iskolákban, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) több mint félmilliárd forint értékben rendelt sporteszközöket a gyerekeknek – tudta meg a Magyar Nemzet.

Dartstábla nyilakkal, csocsó, ördögbotszett és medicinlabdák – a többi között ilyen és ehhez hasonló eszközök beszerzésére írt alá szerződést a Klik októberben a Magyar Nemzet szerint.

Atlétikai, szabadidős labda- és sportjátékbeszerzésre 464,5 millió forintot szántak. Más mellett például 576 dartstáblát, 288 csocsóasztalt, 1440 ördögbotszettet és 576 mobil pingponghálót vesznek a több százmilliós összegből – derült ki a lap szerint a Közbeszerzési Értesítőből.

Kültéri sportjátékokra – mint amilyen például a trambulin (288 darab), a streetballpalánk (576 darab), a petanque (francia eredetű golyójáték, 576 darab) vagy a tipróka (2304 darab) – közel 95 millió forintot költenek.

©

Vízisport-eszközöket 8,6 millió forintért szerzett be 288 iskola számára a Klik, ebből például jutott 2880 vízi súlypontemelőre és ugyanennyi úszódeszkára, de 576 pelota strandjátékra is. Utóbbi eszközöket feltehetően nem minden gyerek veheti rögtön használatba, ugyanis nemrég derült ki, hogy az intézményfenntartó több uszodának is tartozik.

A beszámoló felidézte, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt csütörtöki kormányinfóján azt mondta, a Kliknek 17 milliárdos adóssága van. Hanesz József, a Klik vezetője az RTL Klubnak hétfőn azt mondta, az elmúlt két hónapban a béreken kívül szinte semmi másra nem jutott pénz. Hanesz szerint a Klik jó szervezet, amit át kell alakítani.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!