szerző:
hvg.hu

A kormányszóvivő egyszerűen némán elhagyta a termet, amikor az Igazságügyi Minisztériumban tartott sajtótájékoztatóján azt kérdezték tőle, kapott-e tanácsot Habony Árpádtól. Talán megfogadta a rejtélyes tanácsadó tippjét: pusztán provokatív újságírói kérdésekre nem kell válaszolni.

Kínos pillanatokat okoz a kormánypárti politikusoknak, amikor arról kérdezik őket, milyen minőségében adott nekik tanácsot Habony Árpád, a miniszterelnök tisztázatlan státuszú tanácsadója.

Kósa Lajos frakcióvezető hosszú másodpercekig kereste a szavakat, Tarlós István főpolgármester a hvg.hu kérdésére eleinte az értelmező szótárat kereste, később az ATV-nek adott egy furcsa definíciót: Habony egyszerűen "a mi politikai közösségünkhöz tartozó ember".

Kedden Kovács Zoltán más témában tartott sajtótájékoztatóján is felmerült a rettegett kérdés. A kormányszóvivő pedig úgy reagált erre, hogy egyszerűen kisétált a teremből – írta a 444. Kovács bizonyára megfogadta "Árpád" Kósa Lajos által idézett tanácsát, miszerint pusztán provokatív újságírói kérdésekre nem kell válaszolni.

Kovács már a magyar cafeteriát jogtalannak találó EU-s perről szóló sajtótájékoztató elején kikötötte, hogy csak erről a témáról hajlandó beszélni. Kisült, ezt úgy értette, hogy a más témájú kérdéseknél elhagyja a termet.

©