szerző:
hvg.hu

Rétvári Bence államtitkár írásban válaszolt az LMP-s Ikotity István kérdésére, aki a Klik részletes tartozásai felől érdeklődött.

Lázár János miniszter két hete ismerte el, hogy a Klik adósságállománya 17 milliárd forintra növekedett. Hozzá a héten csatlakozott a Klik igazgatója is, Hanesz József szerint az intézmény már csak a béreket tudja fizetni, a közműszámlák és a dologi kiadásokat nem tudják fedezni.

Rétvári Bence a 2016. január 31-én összesített adatokat ismertette Ikotity István kérdésére. A táblázatban fellelhető adatok számos tartozást nem tüntetnek fel, de 11 milliárd forint összegig részletező bontást mutat a megyékről. A 30 nap alatti tartozások mértéke 2,113 milliárd forint, 30-60 nap közötti tartozás 2,105 milliárd forint, míg a 60 napon túli tartozások mértéke eléri a 6,852 milliárd forintot.

A legnagyobb tartozással bíró tankerületek a fővárosi (422 millió), a miskolci (379 millió), valamint a kaposvári (339 millió) tankerületek eddig. Megyei bontásban a legtöbb tartozása a fővárosi körzetnek van (2,2 milliárd), azt követi Pest megye (1,189 milliárd), valamint Borsod-Abaúj-Zemplén megye (1,103 milliárd). A legkisebb tartozása Békés megyének van, ott mindössze 168 millió forinttal tartozik a Klik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!