szerző:
Kálmán Attila

Orbánéknak nagyobb szerencséjük van, mint az MSZP-nek: a kvótáról más is kezdeményezett volna népszavazást, de ma délelőtt visszavonta a kérdést.

EGYETÉRT-E ÖN AZZAL, HOGY MAGYARORSZÁG NE HAJTSA VÉGRE AZ EURÓPAI UNIÓ DÖNTÉSÉT A MENEKÜLTEK KVÓTA SZERINTI ELOSZTÁSÁRÓL?

– így, csupa nagybetűvel adott le kérdést február 17-én Csabai József magánszemély a Nemzeti Választási Irodához.

©

Ezzel a párhuzamossági moratórium miatt hónapokra blokkolhatta volna a kormány tervét. Ugyanis Orbán Viktor váratlan sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az ország megvédését és a magyar szabadságharcot az aláírásgyűjtés után népszavazással folytatják a kötelező betelepítési kvóta ellen.

Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?

– szól a kormány által benyújtott kérdés, ami egyértelműen ugyanazzal a témával foglalkozik, mint Csabai egy héttel korábban leadott kérdése.

Csakhogy a kormánynak hatalmas szerencséje van, ugyanis Csabai Orbán bejelentése előtt bő másfél órával, 11 óra 27 perc 22 másodperckor valamiért visszavonta a kérdését.

Így a kormány kérdése zöld lámpát kapott.

Nem úgy, mint a vasárnapi boltzáras kérdés miatt hónapok óta küszködő MSZP, akit kedden a kigyúrt kopaszok gyűrűjében érkező Erdősi Lászlóné előzött be. Vagyis egészen pontosan szemöldök piercinges segítője, Varró Ádám, akiről az Index írta  meg, hogy közvetetten a kopaszokhoz hasonlóan Kubatov Gábor Fidesz-alelnökhöz köthető.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!