szerző:
hvg.hu

A Nemzeti Választási Irodánál történt botrányt követően tüntetést szervez az ellenzéki párt a nemzeti ünnepen az intézmény elé. A tüntetésre várnak mindenkit, aki nem akarja, hogy "ismeretlen verőemberek állják el előle a demokrácia intézményeit".

A Kunhalmi Ágnes által jegyzett MSZP-közlemény szerint "a népszavazás kezdeményezéséhez való jogot immáron nem csak nehezítik, nem csak jogi eszközökkel szűkítik, hanem gyanúsan Fidesz-közeli emberekkel fizikailag elállják az utat egy népszavazási kezdeményezés előtt." Az MSZP a hét során az NVI épületében történt botrány miatt március 15-én tüntetést szervez az NVI épülete elé.

Az MSZP szerint Orbán Viktor és kormánya "retteg" attól, hogy az állampolgárok a politikájukról mondjanak ítéletet. Támogatóikat és a keddi események után hasonlóan gondolkodókat várják a "Márciusi Ifjak emléknapján, a szabadság és függetlenség" ünnepén délután háromkor kezdődő tüntetésre.

Mindenkire számítunk, aki nem akarja, hogy ismeretlen verőemberek állják el előle a demokrácia intézményeit. Nem számít, hogy milyen pártot támogat, nem számít, hogy kire szavazott tíz éve, öt éve vagy két éve.

- írja a párt közleménye.

A keddi botrány során az MSZP-s Nyakó István jelent meg a választási irodánál, hogy leadja a párt népszavazási kezdeményezését, azonban egy tucat kigyúrt, kopasz férfi állta el az útját. Sokáig nem is engedték be, később megjelent egy idő hölgy, akiről később kiderült, hogy a herceghalmi egykori fideszes polgármester felesége, Erdősi Lászlóné. A férfiak először őt engedték be, csak utána mehetett be Nyakó István és az őt kísérő Lukács Zoltán. Végül a férfiak nem engedték Nyakót a dátumbélyegzőhöz, csak Erdősi Lászlóné után, ezzel meghiúsítva, hogy az ellenzéki párt gyűjthessen aláírásokat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!