szerző:
hvg.hu

Elvették egyik önkormányzati tisztségét a Fidelitas egyik volt vezetőjétől, aki részegen verekedett a Fidesz ifjúsági szervezetének egyik rendezvényén. Kerékgyártó Gábor egy úgynevezett wellness disznóvágáson verte meg a Fidelitas két másik tagját – hangzott el a csütörtöki RTL Híradóban.

A füzesgyarmati Fidelitas-disznóvágás után nemcsak buliképek, hanem látleletek is nyilvánosságra kerültek.

©

A bulin a Fidesz ifjúsági szervezetének két tagját verte meg társával Kerékgyártó Gábor, a Fidelitas volt budapesti elnöke.

Miután a 444.hu-n megjelentek a látleletek, Kerékgyártó a Facebookon elismerte, hogy verekedett. Azzal védekezett, hogy részeg volt, és kitört belőle a régóta felgyülemlett feszültség.

Az Átlátszó szerint a Fidelitason belüli ellentétek vezettek a verekedéshez.

Kerékgyártó Gábor újbudai önkormányzati képviselő és korábban vállalkozásfejlesztési és ifjúsági tanácsnok is volt, de a csütörtöki ülésen a polgármester javaslatára az utóbbi címet elvették tőle. Hoffmann Tamás polgármester azt állította, hogy ennek semmi köze nem volt a verekedéshez.

A Párbeszéd Magyarországért szerint viszont nem véletlenről van szó, és Kerékgyártó Gábornak le kellene mondania.

©

Kerékgyártó Gábor az ülés után nem kívánt nyilatkozni. Facebook-bejegyzésére hivatkozott, amelyben már bocsánatot kért.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!