szerző:
hvg.hu

A Blikk szerint a gyerekével és magával is végző rendőrnő úgy juthatott hozzá szolgálati fegyveréhez, hogy azt hazudta, egy fontos ügyben kell intézkednie, ezt pedig el is hitték neki, miközben aznap nem is volt szolgálatban.

A Pesterzsébeten gyermekével majd önmagával is végző rendőrnő a szolgálati fegyverével követte el a tettét, miközben aznap nem volt szolgálatban, így nem is lehetett volna nála a fegyver.

Az ügyben mulasztás történhetett a Blikk szerint, a nő állítólag egyszerűen átverte az ügyeletes tisztet: bement hozzá azzal, hogy egy fontos ügyben kell intézkednie, a tiszt meg bedőlt a hazugságnak és a nő kezébe adta a fegyverét.

Egy másik mulasztásról is ír a Blikk: korábban kiderült, hogy a nőt egy évig nem engedték dolgozni a pszichés problémái miatt, decemberben azonban ismét munkába állhatott. A napilap szerint a pszichológiai alkalmasságot igazoló papírt kiállító személy ellen most vizsgálat indult.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!