szerző:
MTI

Molnár Zsolt (MSZP) szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelent, ami a népszavazási kérdések leadásánál történt a Nemzeti Választási Iroda épületében.

Molnár Zsolt közölte, a nemzetbiztonsági bizottság soron következő ülésén is szerepelni fognak a belügyminiszterhez intézett kérdései, hogy miért nem tett semmit a rendőrség a Nemzeti Választási Irodánál történt, bűncselekmény gyanúját felvető események kapcsán, továbbá hogy hajlandóak-e fellépni "e jelenséggel szemben".

Az MSZP-s politikus szerint kedden az NVI épületénél megjelent "verőlegények nem csupán egy állampolgárt akadályoztak meg politikai jogai gyakorlásában, hanem a magyar demokrácia ellen intéztek támadást". 

Molnár emlékeztet arra, hogy vannak, akik már a magánhadseregek korának eljövetelét vizionálják", ahol a politikai konfliktusokat jogon kívüli eszközökkel, fizikai erővel "rendezik". Ez lényegében a demokratikus, alkotmányos államrend bukását jelentené – közölte, kiemelve: "a politikai provokációk végrehajtására kapható", magánhadseregbe szervezett "kopaszok" nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek azáltal, hogy nemcsak a közrendet zavarják meg, hanem a demokratikus alapjogok gyakorlását akadályozzák.

Kedd délelőtt az NVI Alkotmány utcai épületénél többen vártak arra, hogy elsőként adhassák le népszavazási kezdeményezésüket a vasárnapi boltzárról, amikor a Kúria honlapján megjelenik a végzés arról, a bíróság elutasítja az ebben a témában tett utolsó népszavazási kérdést. A végső "rohamban" Erdősi Lászlóné "győzött", akit ebben segítettek a láthatóan őt kísérő kigyúrt, "kopasz" férfiak, akikről elterjedt, hogy a Fradi Security emberei, ám ezt a Ferencváros Zrt. kikérte magának. Nyakó István szocialista politikus csak másodikként fért oda az időbélyegzőhöz, így a Nemzeti Választási Bizottság elsőként Erdősiné beadványával fog foglalkozni, amelynek egyébként nincs értelme, mert a kérdést úgy fogalmazta meg, hogy egy érvényes és eredményes referendum esetén sem kötelezi semmire az Országgyűlést, pedig egy népszavazási kezdeményezésnek ez lenne az alapvető feladata. Erdősiné a herceghalomi polgármester felesége, kedd óta gyakorlatilag ma szólalt meg először, egy rövid közleményben annyit írt, hogy nem befolyásolták pártok, magánemberként adta be népszavazási kezdeményezését és egyetért a vasárnapi zárva tartással.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!