szerző:
hvg.hu

Nem stimmelt a kérvényező lakcíme. Illetve mégis, de nem eléggé.

A 444.hu beszámolója szerint a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) úgy döntött, nem vizsgálja azt az MSZP-s kifogást, amelyet Lukács Zoltán azért adott be, mert őt, és a pártja képviseletében eljáró Nyakó Istvánt nem engedték be az épületbe, hogy leadhassa a népszavazási kezdeményezését.

Az NVB elnöke, Patyi András azt javasolta a mai ülésen, hogy ne foglalkozzanak a kifogással, mert a beadványban nincs jogszabály szerint leírva, hogy mi a kifogás indoka, másrészt Lukács Zoltán a lakhelyének régi utcanevét adta meg benne, az pedig nincs benne a jelenlegi lakcímnyilvántartásban.

Az MSZP kedden reggel szerette volna beadni a kezdeményezését, de Lukács Zoltánt és Nyakó Istvánt kopasz, fekete ruhás férfiak megakadályozták abban, hogy bejusson az NVI épületébe. Eközben a herceghalmi polgármester felesége, Erdősi Lászlóné benyújthatta a saját népszavazási kezdeményezését, megelőzve – és blokkolva – az ellenzéki pártot.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!