szerző:
hvg.hu

Makó polgármestere egy korábbi nyilatkozatában arról beszélt, hogy a polgármesteri hivatal főépületének egyes részein patkányok rohangáltak. Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke erre azt írta a Facebookon, hogy a hivatalban nem voltak korábban patkányok, de most már vannak „két lábon járók” – írja a Délmagyarország.

Farkas Éva Erzsébet makói polgármester a Magyar Időknek korábban azt nyilatkozta, hogy amikor átvette a város vezetését, a polgármesteri hivatal főépületének egyes helyiségeiben „patkányok rohangáltak".

Mucsi Tamás, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke úgy reagált a cikkre a Facebookon: „A Polgármesteri Hivatalban soha nem voltak patkányok, de már ezt is megoldották. Minden folyosón azok szaladgálnak." A február 19-i bejegyzés alatt valaki azt kérdezte, hogy rendes patkányok, vagy emberméretűek. Mucsi erre azt válaszolta, hogy „két lábon járók".

A bejegyzést a polgármesteri hivatal dolgozói vették észre. Értesítették a jegyzőt, ő pedig hétfőn becsületsértés és rágalmazás miatt feljelentést tesz a városi rendőrkapitányságon – olvasható a cikkben.

Czirbus Gábor alpolgármester, a Fidesz makói elnöke azt mondta: megengedhetetlen és elfogadhatatlan ez a hangnem, és egy demokratikusan működő párt politikusa nem engedhet meg magának ilyen szavakat. Maga, a politikustársai, a városházi dolgozók és a kormánytisztviselők nevében kikéri magának a sértést az alpolgármester.

Azt is mondta: bele sem mer gondolni, hogy a DK, „egy minden realitásérzéket elvesztő törpepárt" tagja ezt a kifejezést azokra a makói polgárokra is érthette, akik ügyeiket intézni jönnek a városházára.

A bejegyzés már nincs fent a Facebook-on: Mucsi Tamás még pénteken napközben levette. „Ha valakit megsértettem, attól elnézést kérek! Természetesen személyesen senkire nem gondoltam, legfőképpen nem az ügyeiket intéző makóiakra. Egyszerűen csak értetlenségemnek adtam hangot, hiszen évekig dolgoztam az épületben, de patkányokkal sosem találkoztam" – írta a DK politikusa.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!