Azok vitték el, akik odahelyezték, de nem tudni, kinek a megrendelésére.

A Népszabadság olvasói bejelentés után ment ki arra a helyre, ahol Donáth György antiszemita politikus mellszobrát korábban elhelyezték, és arról számolt be, hogy a szobrot eltávolították.

A szobor szerdai avatásán részt vett többek között Gulyás Gergely, a Fidesz és az Országgyűlés alelnöke is, az eseményt azonban a helyszínen lévő ellentüntetők megakadályozták.

Gulyás Gergely akkor azt mondta, nincs okuk lemondani a szoboravatásról, de az más kérdés, hogy ezt mikor fogják megtenni. Donáth Györgyöt Nagy Imréhez hasonlította abból a szempontból, hogy mindkettejük életútja ellentmondásos, de végül mindketten mártírokká váltak. Gulyás szerint Donáthnak "voltak ugyan mind a zsidósággal, mind a svábokkal kapcsolatban olyan nyilatkozatai, amelyek elfogadhatatlanok", de ennek ellenére hősnek nevezte.

©

A Népszabadság szerint a szobrot ugyanannak a cégnek az emberei vitték el, akik korábban felszerelték, de a munkások nem tudták megmondani, hogy a munkát kinek a megbízásából végzik.

Az avatáson készült videónkat ebben a cikkben találja meg.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!