szerző:
MTI

A Fidesz frakcióvezetője szerint a miniszterelnök az évértékelő beszédében az ország jövőjéért aggódó magyarokhoz szólt, ugyanakkor Európa-szerte üzente az embereknek, hogy az unió meg tudja állítani a migránsáradatot, ha erre van akarat.

Kósa Lajos az M1 aktuális csatornán vasárnap este, Orbán Viktor évértékelő beszédét követően kijelentette: jelenleg a magyar kormányfő minden beszédét figyelik Európában. Orbán Viktort európai érvényű politikusnak tartják, és nemcsak a migráció miatt - fűzte hozzá, emlékeztetve: amikor az EU az IMF "receptjét" ajánlotta a válságba jutott országoknak, Magyarország egy másik utat választva sokkal előrébb jutott.
    A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője "európai csodának" nevezte, amit a miniszterelnök a magyarokkal összefogva tett, kiemelve ezek közül, hogy a migrációt érintően Magyarország egyre fontosabb vonatkoztatási pont. Emlékeztetett: mostanra már mindenki ráébredt, hogy a migránsáradat Európa létét, biztonságát, fejlődését, kultúráját, jövőjét veszélyezteti.
    Tömegével jönnek katonaviselt férfiak Európába olyan országokból, amelyekkel az Európai Unió is háborúban áll - mutatott rá, hangsúlyozva: meg kell állítani Brüsszel "ámokfutását", mert szerinte az EU és benne a magyarok véleménye nem hagyható figyelmen kívül.
    Kósa Lajos az ellenzéki politikusok Orbán Viktor évértékelő beszédét bíráló kijelentéseire válaszuk azt mondta: reakcióikhoz nem is szükséges a miniszterelnöknek beszélnie, hiszen kizárólag a saját maguk világával foglalkoznak. Azt gondolják, hogy jó a bevándorlás - folytatta -, mivel ezt mondják nekik a baloldali, liberális barátaik Európában. Ha most a baloldal kormányozna, áradnának be a migránsok - fogalmazott.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!