szerző:
MTI

Újraválasztották Tóth Luciát, az eddig is a települést irányító polgármestert a Zala megyei Kisrécsén, ahol ugyanakkor új képviselőkre is voksoltak a vasárnapi időközi választáson.

Papné Szabó Mónika jegyző az MTI-nek elmondta: csaknem 50 százalékos részvételi arányt mértek, a település 159 választópolgára közül 79-en mentek el szavazni. A szavazatok összeszámolása során a képviselőjelöltekre leadott voksok között négy érvénytelen szavazólapot találtak.
    A független Tóth Lucia - aki a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint 2006 óta polgármester - 70 szavazattal nyert, kihívója, a Magyar Munkáspárt jelöltjeként induló Fehérvári Zsolt kilenc voksot gyűjtött össze. A négy képviselői helyért hat független jelölt indult, a posztot elnyerők közül senki nem volt tagja az eddigi testületnek.
    Kisrécsén azért kellett időközi választást tartani, mert a képviselő-testület novemberben feloszlatta magát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!