szerző:
hvg.hu

Mint egy szakértő hozzászólásából kiderült, kultúraféltő szülősztrájkellenes bejegyzésével önmagát sikerült beégetnie a volt közoktatási államtitkárnak.

Hoffmann Rózsa elhíresült posztjában a mai szülősztrájktól hamar eljutott a kultúravesztés rémképéig. Többek közt azon aggódott, akik esetleg nem tudják, hogy ma nincs iskolai szünet, "vajon azt szeretnék-e, hogy a lányuk vagy fiuk majdan magyar kultúránk értékeit (mint az itt látható zalai XII. századi gyönyörű kis kápolna) becsülni tudó ifjakká váljanak, amiért meg kell dolgozniuk, avagy csekély műveltségű, befolyásolható emberekké?" Az itt látható kitétel a kallósdi kápolna fényképére vonatkozott.

Csekély műveltség vagy befolyásolhatóság: Pócs Dániel művészettörténész válaszolt a volt államtitkárnak a Facebookon, mint írja, "ha már ennyire félti a gyerekeket az elhülyüléstől, akkor esetleg hasznos volna pontos ismereteket átadni "magyar kultúránk értékeiről": a kallósdi templom a XIII. század közepén, 1260 körül épült, és nem – ahogy Ön állítja – a XII. században."

Mások a politikus asszony írásjelein akadnak fenn. "Azon gondolkodom, hogy vajon azok a szülők, akik nem engedik majd hétfőn iskolába a gyermeküket, vajon tudják-e, hogy nincs tanítási szünet?" - "Csak megjegyezném, hogy ez egy kijelentő mondat, nem tudni, mit keres a végén egy kérdőjel. Esetleg hiányozni tetszett nyelvtan óráról?" érdeklődik egy kommentelő.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!