szerző:
hvg.hu

Életveszélyesen megvertek egy vécést a Nyugati aluljárójában egy nyilvános illemhelyen, a tettes ellen vádat emeltek - közölte az ügyészség.

A Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy román állampolgárságú férfival szemben, aki a vád szerint tavaly áprilisban életveszélyesen bántalmazta egy budapesti nyilvános illemhely portását.
 
A vádirat szerint a 46 éves vádlott 2015. április 12-én az esti órákban bement a VI. kerület, Nyugati téri aluljáró melletti nyilvános mosdóba azért, hogy ott vizet kérjen. Az illemhelyen portásként dolgozó sértett közölte a vádlottal, hogy mint mindenkinek, neki is használati díjat kell fizetnie. A vád szerint a román férfi ettől ideges lett, és ököllel többször arcon, illetve nagy erővel háton ütötte a sértettet.
 
A férfi a bántalmazás következtében sorozat-bordatörést és más súlyos sérüléseket szenvedett, amitől életveszélyes állapotba került.
 
A Fővárosi Főügyészség a vádlottal szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!