szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Először egy jobbikos képviselőnek szúrt vissza, majd Schiffer Andrással polemizált a TTIP-ről, de Tóbiás József MSZP-elnöknek sem sikerült kifektetnie. Vona Gábor a miniszterelnök környezetének meggazdagodásáról kérdezett, de visszakapta a saját libidóját és pénzközpontúságát, majd Orbán elkezdte sorolni a Jobbik gyanús tanulmányírási ügyeit, és még Kovács Béla fiktív számláiról is beszélt.

Lukács László György (Jobbik): Konzílium az ön helyzetéről címen kérdezi Orbánt, aki 21. századinak írta le a kórházakat az országértékelésben. Holott azok sokszor 50-es, 60-as évekbeliek, a bérekről nem is beszélve. Nem is szólva a fertőzések okozta halálok tömegeiről. Valóban 21. századiak a körülmények? Mikor emelik a béreket 21. századi szintre?

Orbán Viktor: Amit eddig tudtunk tenni: 2010-hez képest 40 százalékkal több pénzt fordít a kormány. A várólistákat a felére csökkentettük. 500 milliárdot fordítottunk fejlesztésekre. Vidéken a kórházak többségében jók az állapotok, Budapesten van gond, ez a jövőben egy nagy kórházépítésben fog megoldódni.

Orbán nem érzi, látja a valóságot, de vegyen részt a Jobbik valódi nemzeti konzultációjában, és meg fogja látni, mondja Lukács.

Orbán: Lukács vállalkozása külföldre viszi az orvosokat, abból él, hogy kiviszi a magyar orvosokat külföldre. Ezért hiteltelen a Jobbik szemforgatása egészségügyben. Szavait a Fidesz-frakció vastapssal zárja.

©

Schiffer András is Orbánhoz fordul. Magyarország kapitulál? kérdezi, és a TTIP-ről kérdez, miért folytatjuk a tárgyalásokat, miért mi vagyunk a nagy támogatói ennek? Miért asszisztálunk ehhez, amely által 6-700 000 munkahelyet szüntet meg, megszünteti az európai GMO-szabályokat, azaz lehet majd ezután itt is génmódosított élelmiszert forgalmazni a versenyegyenlőség jegyében. A magyar gazdák veszteni fognak a bolton.

Orbán Viktor: Természetes, hogy részt veszünk a tárgyalásokon, a kormány pedig továbbra is olyan megállapodást tud elfogadni, amely elfogadható az országnak.

Schiffer: Itt egy lehetséges verzióban sem járunk jól. Meddig tartjuk az országot egy kizárólagos export helyzetben? Lesz-e népszavazás a TTIP-ről?

Orbán: Az ilyen nemzetközi szerződést a Parlamentben kell megvitatni. Nem ért egyet azzal, hogy biztos nincs nekünk jó kimenet, egyelőre tárgyaljunk, nézzük meg, mi lesz.

Tóbiás József (MSZP) a népakaratról kérdezi Orbánt. "A népakaratnak érvényesülnie kell" mondta Orbán, de az emberek másfél éve nem tudnak szavazni a vasárnapi boltbezárásról. A Nyakó-ügy: az ügyészség, rendőrség hivatalból miért nem tett semmit? Miért nem indított vizsgálatot?

Orbán válaszol: Az MSZP beadta a kérdését, azt befogadták, ez olvasható ma.

Tóbiás: Ő a múlt hét keddről kérdezett, hogy a történtekben a kopaszok–Kubatov–Fidesz kapcsolatok szintjén minden rendben van-e.

Orbán: A saját viszonyuk rendezett, a lényeg az, hogy van népszavazás, el lehet érni. A méltatlan helyzet nem fogadható el, ezért törvénymódosítást kell benyújtani többpárti egyeztetés után.

Vona Gábor is kérdez Orbántól. Mitől gazdagodik Orbán környezete? Fel kéne állítani két vizsgálóbizottságnak: a Jobbik-Oroszország kapcsolatáról egyet, vezesse a Fidesz, a másik pedig legyen az Orbán környezetének meggazdagodását vizsgáló, ezt vezetné a Jobbik. "Ne futamodjon el a kihívás elől."

Orbán: Vona többször is kérdezte őt, mindig a pénz az összekötő kapocs, "Önt csak a pénz érdekli". Vona libidóját a pénz nagyon izgatja. A Jobbik környezetében is vannak furcsaságok: gazdasági tanulmányokat írnak autókölcsönző cégek, hasonlók.

Vona: Szintén sorolja a fideszes ügyeket, "tényleg, mindenki söpörjön a saját háza táján".

Orbán: Vona nézze meg, hogy a Kovács Béla fiktív számláin szereplő pénz a Jobbik pénze volt-e.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!