szerző:
MTI

Fejenként 150 eurót kért a menekültektől, az osztrákok egy rajtaütés során letartóztatták.

Magyar embercsempészt fogtak el Burgenlandban, a férfi a gyanú szerint négy marokkói menekültet szállított illegálisan Ausztriába – közölte a tartományi rendőrség kedden. Az A4-es autópálya Miklóshalmánál (Nickelsdorf) lévő szakaszán egy ellenőrzés során ütöttek rajta a feltételezett elkövetőn még hétfő délután. A rendőrség tájékoztatása szerint a 44 éves férfi 150 euróért szállította a menekülteket.

Az autóban magyarországi menekültigazolványokat találtak, azonban az öt dokumentum nem a hétfőn szállított négy emberé volt. A rendőrség feltételezése szerint a járművel már többször is utaztattak migránsokat. A gyanúsítottat letartóztatták, a menekülteket pedig a kismartoni (Eisenstadt) regisztrációs központba szállították.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!