szerző:
hvg.hu

A hegyekben hó, több helyen havas eső, az ország nagy részén eső szomorít minket, na meg erős szél.

Borult lesz az ég, csak délután délen vékonyodhat el helyenként a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, a Dunántúl északi felén, az Északi-középhegység térségében havas eső, a hegyekben havazás is lehet – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Délutántól a csapadék területi kiterjedése fokozatosan csökken.

Az északnyugatira, nyugatira forduló szél megerősödik, a Dunántúl északi felén és a főváros térségében időnként viharossá fokozódik.

Napközben 5-11 fok lehet, a keleti határ mentén lehet az enyhébb idő.

A csúcshőmérséklet a Dunántúl nagyobb részén, a főváros térségében és a Duna-Tisza köze északi felén várhatóan a reggeli, délelőtti órákban áll be, napközben az erős északnyugati szél hatására csökkenni fog ezeken a területeken a hőmérséklet.

Késő este 1, 7 fok várható.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!