szerző:
hvg.hu

Tapolca jobbikos polgármesterének életrajzából úgy tűnhet, két diplomája is van, de valójában egy sincs – ismerte el a Faktornak Dobó Zoltán.

A tapolcai polgármester önéletrajzában az szerepel, hogy 1995–1999 között a Gábor Dénes Főiskolára, 2001–2004 között pedig a Budapesti Gazdasági Főiskolára járt.

A Faktor megkereste az egyetemi könyvtárat, ahol a diplomának vagy legalább szakdolgozatnak nyoma kellene, hogy legyen, de ott nem találtak szakdolgozatot Dobó Zoltántól.

Kiderült, hogy ez nem véletlen, mivel nem is adott le szakdolgozatot a politikus.

A polgármester a Faktornak azt mondta: azért szerepel az önéletrajzában, hogy a Gábor Dénes Főiskolára, valamint a Budapesti Gazdasági Főiskolára járt, mert ez igaz is. De egyiket sem végezte el, diplomát egyik helyen sem szerzett.

Dobó Zoltán az Origónak is megerősítette, hogy nincs diplomája, de ezt szerinte nem is állította, így „nincs diploma-ügy”.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!