szerző:
hvg.hu

Magyari Gábor repülésoktatóként ült a gépen, nem ő vezetett, amikor vasárnap a Gerecsében lezuhant a Cessna 152. A tatabányai kórházban mélyaltatásban tartják.

Mélyaltatásban tartják a kórházban Magyari Béla űrhajós fiát, aki vasárnap lezuhant egy Cessna 152 típusú kisgéppel a Gerecse-hegységben – értesült a Bors.

Magyari Gábor oktatóként ült a kisgépben, a repülőt nem ő, hanem egy román férfi vezette, aki a helyszínen meghalt. Mindkettejüknek volt szakszolgálati engedélye.

A tragédiát valószínűleg a hirtelen megváltozott időjárási viszonyok okozták. A gép apró darabokra esett szét, a Közlekedésbiztonsági Szervezet emberei még vizsgálják a roncsot.

©

A lap úgy tudja, hogy a kiérkező mentőknek sikerült stabilizálni az oktató állapotát, majd a tatabányai Szent Borbála Kórházba szállították, ahol jelenleg látogatási tilalom van.

Magyari Gábor a jövő héten utazott volna a Toulouse-ba, hogy megkezdje kiképzését utasszállító-pilótának.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!