szerző:
hvg.hu/MTI

Földi Judit DK-s képviselőt szülők keresték meg, akik szerint a székesfehérvári Tóparti Gimnázium igazgatója listát kért be minden osztályfőnöktől, hogy pontosan mely tanulók hiányoztak az iskolából.

Szülői beszámolók alapján a Tóparti Gimnázium igazgatója február 29-én arra kérte az iskolai hangosbemondón az osztályfőnököket, hogy írják össze azoknak a tanulóknak a nevét, akik nem jelentek meg a Nem leszek suliban tiltakozás részeként az órákon – mondta Földi Judit, a DK képviselője a Klubrádiónak. A párt ezért írásbeli kérdéssel fordult Balog Zoltán miniszterhez, hogy tisztázza: adott-e utasítást a tárca vagy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) a tiltakozó diákok listázására. A DK az ügyet a székesfehérvári képviselő-testület elé viszi.

A Klik reagált a DK kérdéseire, szerintük ők soha nem kérték, valamint soha nem is fogják kérni az iskolaigazgatókat, hogy küldjék el az iskolából hiányzó diákok nevét – közölték az MTI-vel. A Klik Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosának korábbi útmutatásához hasonlóan nyilatkozott, szerintük egy gyermeket sem érhet hátrányos megkülönböztetés azért, mert nem vett részt a hétfői oktatáson.

A iskola vezetését többszöri próbálkozásra sem sikerült elérnünk, végül azt az információt kaptuk, hogy az igazgató elhagyta az iskola épületét, nem fogadta a hívásokat.

A hétfői napot követően az LMP-s Hadházy Ákos is arról értesült Szekszárdról, hogy az egyik helyi iskolában a Klik bekérette azoknak a diákoknak a listáját, akik nem voltak iskolában és nem voltak betegek.

Hírt kaptam egy szekszárdi iskolából, hogy a KLIK bekérte azoknak a gyerekeknek a listáját, akik nem voltak iskolában és...

Posted by Hadházy Ákos on Wednesday, March 2, 2016

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!