szerző:
hvg.hu

Halálos fenyegetést és horogkereszteket festettek egy püspökladányi család házának falára szerdára virradóra. A rendőrség önkényuralmi jelkép használata miatt nyomoz.

Ismeretlenek horogkeresztet, valamint “meghalsz” feliratot festettek egy püspökladányi családi házra szerda hajnalban - adta hírül a Roma Sajtóközpont (RSK).

Ismeretlenek egy háromgyerekes család házát rongálták meg szerda hajnalban, halálos fenyegetést és horogkereszteket festettek az épület falára. Az udvarra bedobtak egy kutyatetemet is.

©

A családfő az RSK-nak azt nyilatkozta, hogy nincs haragosa, rendezett körülmények között élnek, kétkezi munkából tartja el családját. A kutya egyébként nemrég elhunyt édesanyjáé volt, akinek háza pár száz méterre található az övétől. Az állat eddig annak udvarán volt, hogy őrizze az üressé vált ingatlant.

A családfő feljelentést tett, az RSK-t a rendőrség arról tájékoztatta, hogy a Püspökladányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya önkényuralmi jelkép használata vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen.

A rendőrség szerint ház udvarán megtalált elpusztult kutyán sem külsérelmi nyomok, sem mérgezésre utaló jelek nem voltak, a helyszínre érkező állatorvos sem talált ilyeneket. A bűncselekmény körülményeinek tisztázása jelenleg is folyamatban van.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!