szerző:
hvg.hu

A kislány sírógörcsöt kapott a hír hallatára.

A Magyar Helsinki Bizottság számolt be arról, hogy egy anya azzal fordult hozzájuk, mert megerőszakolt kislányát már negyedik alkalommal akarja meghallgatni a rendőrség - írja a 444. A kislány nagyon rossz pszichés állapotban van, az anya inkább megtagadta a tanúvallomást.

Egy ilyen trauma többszöri felidézése, újra és újra történő átélése nagyban gátolja azt, hogy a sértett feldolgozza a történeket. A bűncselekmény kapcsán eddig három különböző hatóság hallgatta meg a kislányt, aki eddig minden kérdésre egyértelmű válaszokat adott az anya szerint. A negyedik alkalomhoz már nem járult hozzá az anya, megállapítása szerint a korábban készült három hangfelvétel is elegendő lehetne a nyomozók számára.

A kislány azóta is pszichológus segítségére szorul, az újabb meghallgatás hírére sírógörcsöt kapott.

A büntetőeljárásról szóló törvény szerint gyermekkorú személyt csak akkor lehet tanúként kihallgatni, ha a vallomásától várható bizonyíték mással nem pótolható

- írja az MHB. A jogvédők szerint az sem felel meg az előírásoknak, hogy különleges bánásmódot igénylő személy esetén a hatóságok számára kötelesség a vele szemben tanúsított kíméletesség.

Az elkövető egyébként beismerte tettét, ezért is kifogásolják a gyermek meghallgatását.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!