szerző:
MTI

Az Országgyűlés ma tárgyalja azt a két éve benyújtott kormányzati javaslatot, amely szerint törvénykezési helyeket hoznának létre a járásbíróságokon belül.

Az ülés reggel 9 órakor kezdődik, a képviselők az első napirendi pontban tárgyalhatják a járásbíróságok működését is érintő indítványt, amelyet 2014 márciusában még Navracsics Tibor nyújtott be közigazgatási és igazságügyi miniszterként.

Az előterjesztés szerint törvénykezési hely járásbíróság székhelyén kívül, de annak illetékességi területén jöhet majd létre, annak szervezeti egysége lesz, és alapvetően a bíróság csoportjára vonatkozó szabályok szerint működik.

Az ülésnap további részében napirendre kerül az emberi erőforrások miniszterének azon javaslata, amely 2017-től a magyar felsőoktatás napjává tenné szeptember 1-jét, a pécsi egyetem alapításának emléknapját.

A képviselők az utolsó napirendi pontban a földművelésügyi miniszter, ebtenyésztőket érintő bürokráciacsökkentő előterjesztéséről tárgyalhatnak, amely kizárólag a magyar kutyafajták esetében tartaná fenn az állami felügyeletet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!