szerző:
hvg.hu

Véradókat toboroz az unokája az MTV Jogi esetek című műsorából ismert Erőss Pálnak. A Legfelsőbb Bíróság korábbi bíráját elütötte egy autó, és annyira leromlott a vérképe, hogy sürgősen vért kell kapnia.

Erőss Pál tizenkét évig volt a Jogi esetek című műsor szakértője, az egész ország ismerte innen, jellegzetes beszédstílusára ma is sokan emlékeznek.

Unokája kedden tett közzé felhívást a Facebookon. Azt írta, hogy elgázolta egy autó a nagypapáját, és annyira leromlott a vérképe, hogy sürgősen vért kell kapnia. Úgynevezett célzott véradásra lenne szükség: a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az önkéntesek elmennek vért adni bármelyik vérellátóhoz, és megmondják, kinek a javára. Ebben az esetben: dr. Erőss Pálnak, a Szent Imre Kórházba. Fontos, hogy a vércsoport-azonosság nem számít – tette hozzá.

Az unokája közölte azt is, hogy ő cukorbetegsége miatt nem adhat vért, de számít mindenki jóindulatára.

Erőss Pál unokája később a Facebookon már azt írta, hogy „olyan pozitív hozzáadást tapasztaltunk, ami egészen szívet melengető. A véradó központban is elképesztően sokan jártak, és mennek is”. A véradóknak köszönetet mondott.