szerző:
hvg.hu

Szálanként 10 ezer forintba kerül a letépett hóvirág, egy ukrán férfit 101 szállal kaptak el a határon.

Természetkárosítás miatt indult eljárás azzal a férfival szemben, aki Záhonynál akart behozni az országba egy védett hóvirágcsokrot – írja a police.hu.

A rendőrség azt közölte, a záhonyi határátkelőn szerdán délután akart az országba belépni egy ukrán állampolgár, de a tételes vámvizsgálatot végző pénzügyőr a járműben 101 szál védett hóvirágot talált, melyek értéke összesen 1 millió 10 ezer forint.

A kisbusz vezetőjét a Záhonyi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki.

A 32 éves férfi azt mondta, hogy a virágokat Olaszországba vitte volna nőnapra. A gyanúsított szabadlábon védekezhet, a hóvirágokat a rendőrség lefoglalta, és átadta a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársának.

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!