szerző:
MTI

A párt a Nemzeti Választási Bizottság alkalmatlan tagjainak távozását követeli.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja, hogy a Nemzeti Választási Iroda nyilvánosságra hozott felvételéből egyértelműen kiderül, hogy a Fidesz verőlegényei akadályozták Nyakó Istvánt a népszavazási beadvány lebélyegzésében. Ugyanakkor a Nemzeti Választási Bizottság fideszes többsége viszont "nem látta" (szavaik szerint "a felvételekből az is kiderül, hogy tettleg nem akadályozták az előtérben való közlekedést"), hogy a felbérelt erős emberek testi adottságaikat kihasználva törvényellenesen cselekedtek volna, holott ugyanaz a felvétel állt rendelkezésükre, amelyet most mindenki láthat.

A Jobbik felszólítja „az NVB politikai utasításra cselekvő és gyengén látó tagjait, hogy azonnali hatállyal adják vissza mandátumaikat, illetve mondjanak le bizottsági pozícióikról”. Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő szerint a bizottsági tagok a jövőben is alkalmatlanok lesznek arra, hogy a törvények és a jogszabályok szerint döntsenek, és ne a Fidesz utasításait kövessék.

A Jobbik az eset miatt egyébként parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!