szerző:
MTI / hvg.hu

A kormánypárti lap szerint a Pedagógusok Szakszervezete már most azt méri fel, hogy mennyire akarnának a tanárok sztrájkolni, ehhez egy listát készít róluk.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) listát készít a pedagógusok "sztrájkkészségéről", a megyei szervezeteknek szombatig kell az eredményeket beküldeniük – írja a kormánypárti Magyar Idők.

A napilap szerint a helyi szakszervezeti titkároknak fenntartótól függetlenül minden iskolába és óvodába el kellett juttatniuk egy aláírásgyűjtő adatlapot, amelyeken a dolgozók neve mellett szerepel az is, hogy részt vennének-e egynapos vagy akár hosszabb sztrájkban.

A pedagógusok sztrájkbizottsága folytatná a tárgyalásokat a kormánnyal, de megtette az előkészületeket a sztrájkra. Galló Istvánné, a PSZ elnöke a lapnak azt mondta: a sztrájkbizottságnak és ezen belül a szakszervezetnek is az az érdeke, hogy minél hamarabb megállapodjanak a kormánnyal, a sztrájkra csak végső eszközként tekintenek. Az elnök cáfolta azt az értesülést, hogy a szakszervezet vasárnapi kongresszusán már döntenének a sztrájkról.

A Hívatlanul Hálózat közben országos lyukasórát szervez jövő péntekre, amelyen a tiltakozók céljairól akarják tájékoztatni a tanulókat.