szerző:
hvg.hu

Munka reményében utazott két magyar nő az Egyesült Királyságba, ehelyett szexre és házasságba kényszerítették őket az embercsempészek.

A nottinghami bíróság az 57 éves V. Istvánt és a 23 éves G. Máriát két magyar nő Angliába csempészésével, és még több nővel való kereskedéssel gyanúsítja – írja a Nottingham Post.

G. Mária már bevallotta, hogy álházasságok megrendezésével elősegítette a nők illegális bevándorlását, ugyanakkor partnere, V. István és a szintén gyanúsított Shomsu M. tagadja a vádakat.

Az ügyész szerint 2-3 ezer fontot (800 ezer – 1,2 millió forintot) fizethettek a nők a csempészeknek, hogy Magyarországról az Egyesült Királyságba szállítsák őket.

Azt viszont már tagadják a vádlottak, hogy az egyik nőt, akinek munkalehetőséget ajánlottak, szexuális szolgáltatásokra kényszerítették volna. Az ügyész elmondása szerint az érintett nőt Londonba "adták el".

Az egyik sértettet állítása szerint Nottinghambe érkezése után egyből prostitúcióra kényszerítették, de ezt az összes vádlott tagadja.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!