szerző:
hvg.hu

Az iskolaigazgató visszavág. A tanárlázadás egyik vezéralakja a Népszabadságnak nyilatkozott szocialista múltjáról, családjáról és a szüleit zaklató köztévéről.

A Népszabadságnak nyilatkozott a pedagógustüntetések miatt ismertté vált Pukli István. A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója beszélt az őt érő lejáratási kísérletekről, így a TV2 őt Zuschlag Jánossal kompromittálni akaró próbálkozásáról is. „Nem életszerű, hogy Zuschlag János egy reggel arra ébred, segítenie kell egy régi harcostársán, ezért bemegy a TV2-be, és a róla könyvet író jelenlegi hírigazgató, Szalai Vivien hathatós segítségével azt hazudja, mi barátok voltunk” – mondta Pukli, azt is hozzátéve, hogy kétszer-háromszor találkozott a börtönviselt volt politikussal, és soha sem beszéltek négyszemközt.

Az MSZP-vel – állítása szerint – egyszer került „pénzügyi kapcsolatba” az egykor az ifjú szocialistákat erősítő tanár. Az egyik hideg télen az ifjúsági szervezet nevében teát akart osztani, és anyagi támogatásért a párthoz fordult, ám onnan nem kapott pénzt. Ezt a – nem túl érdekes – történetet is hasonló okokból mesélte el, mint a családi coming outját (hogy nagyapja ávós volt, bátyja pedig börtönben ül ), mert elébe akart menni a lejáratási kísérleteknek. Ezekről elmondta, hogy a köztévé például lakhelyén zaklatta szüleit.

Az iskolaigazgató ezeket az eseteket azzal magyarázza, hogy a hatalom félni kezdett, mert látják, hogy a pedagóguslázadás mögött erő van. Pukli szerint viszont az összes karaktergyilkosság csak olaj a tűzre, és az ő ügyüknek kedvez.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!