szerző:
hvg.hu

Szigetvári Viktor a Magyar Narancsnak nyilatkozott a népszavazási kezdeményezésről és az orbáni politikáról, valamint az ellenzékről.

Az Együtt elnöke, Szigetvári Viktor a Magyar Narancsnak adott interjút, amelyben fedőtémának nevezte a kormány népszavazási kezdeményezését, amellyel az egészségügy vagy az oktatás bajairól kívánják elterelni a figyelmet. „Orbán Viktornak a kvótaügy csak apropó arra, hogy az Európai Unióval szembeni érzelmeket fölkorbácsolja; és kétségtelen, hogy a bajszos menedékkérő terrorista rémképével való fenyegetés jó ügy erre.”

Az ellenzéki politikus szerint Orbán taktikázik, mert tudja, hogy a 2020-tól kezdődő EU-s költségvetési ciklusban – a polgárosodás elmaradása, a források ellopása miatt – kevesebb jut majd az európai büdzséből Magyarországnak, így cserébe nagyobb szuverenitást kér majd. Ez azonban az EU centrumától való távolodást jelenti majd, ami csak az „orbáni hatalmi klikk által épített oligarchikus államkapitalista világ érdeke”.

Szigetvári úgy véli, hogy Orbánnak rengeteg eszköze van, hogy tartósan befolyásolja a közbeszédet, főleg, hogy az ellenzék nem minden szereplője okult 2014-ből. Ennek ellenére nem bánja, ha a magyar politika homlokterébe kerül Európa kérdése. Ennek során Szigetvári pártja kiáll kvótapárti véleménye mellett, ám megértő azzal, ha más ellenzéki szervezetek eltérően fogalmaznak, viszont Hiller kerítéspárti megszólalása kívül áll azon a konszenzuson, amelyet Szigetvári még elfogadhatónak tart bármiféle együttműködésben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!