szerző:
hvg.hu

Egy borkonferencián jelent meg a jelenleg szabadlábon védekező Magyarország egykori moszkvai mezőgazdasági attaséja, később miniszteri megbízottja – derül ki a Mandiner tudósításából. Kiss Szilárdot minősített vesztegetéssel vádolják.

©

Kiss Szilárdnak közös orosz cége volt a felcsúti polgármesterrel. A társaságot Mészáros Lőrinc elmondása szerint elfelejtette feltüntetni a vagyonnyilatkozatában. A cégre az Index bukkant rá az orosz cégnyilvántartásban. Mészáros Lőrinc végül csak tavaly nyáron adta el a cégben lévő részesedését - derítette ki az Átlátszó.

A volt attasét egy takarékszövetkezet megkárosítása miatt tartóztatták le egy éve, és áprilisban vádat emeltek ellene.

A Miniszterelnökséggel és a Magyar Turizmus Zrt.-vel együttműködésben szervezték azt a borkonferenciát, ahol csütörtökön Kiss Szilárd is megjelent. A konferencia szakmai együttműködő partnere a Miniszterelnökség mellett a Földművelésügyi Minisztérium is.

A Mandiner tudósítója a keleti nyitás lobbistájaként emlegetett Kisst „piros zakóban, piros műanyagkeretes szemüvegben" látta ebédelni, de a szünet után távozott. 

A Mandiner a helyszínen megtudta, hogy Kiss Szilárd a Vengerskoe Vino Zrt-t képviselte a konferenciát. Az egyik szervező a portálnak azt mondta, hogy Kisst nem hívták meg külön, „egyszerű vendégként" érkezett.

Kiss Szilárd vádlott társát, Sziky Gyula nyíregyházi vállalkozót egyébként egy másik büntetőügyben pár napja vették őrizetbe újra – emlékeztet az Index.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!