szerző:
MTI

A házelnök a magyar-bajor fórumon azt mondta, a bevándorlás és a "bevándoroltatás" már az Európa ellen irányuló fizikai agresszió előjele. De ennél cifrábbakat is mondott, például hogy az európai emberi nemi identitása is szellemi támadás célkeresztjében áll manapság. A szerinte mesterséges európai identitást a volt jugoszláv és szovjet identitáshoz hasonlította.

Az Országgyűlés elnöke szerint ha Európa megadja magát a szellemi erőszaknak, akkor előbb vagy utóbb, fizikai erőszak áldozatává válik.

Kövér László az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetemen pénteken rendezett magyar-bajor fórumán azt mondta: az illegális migráció, az ellenőrzés nélküli európai bevándorlás és "bevándoroltatás" ennek a fizikai agressziónak az előjele. Ennek csak egyetlen pozitívuma lehet: a huszonnegyedik órában Európa, az európai nemzetek megerősíthetik azonosságtudatukat, és megerősíthetik nemzetállamaik egyenjogúságon alapuló együttműködését – fogalmazott.

A politikus azt mondta: aki arra akarja rávenni, pláne kényszeríteni a magyarokat, hogy – úgymond az európaiság jegyében – szakítsák el ezeréves gyökereiket, tagadják meg önazonosságukat, közösségeiket, hitüket és hagyományaikat, az vagy nem ismeri a magyarokat, vagy megveti mindazt, amit fontosnak tartanak az életben.

©

Kövér szerint a magyar történelem hitünk, kultúránk és függetlenségünk védelméről szól, és ez a küzdelem mindig elválaszthatatlan volt a Nyugat, a ma – szerinte – oly sokszor hamisan hivatkozott "európai értékek" védelmétől.

Szerinte ha a mai kedvezőtlen demográfiai folyamatok nem javulnak, a 2050 utáni időszakban az aktív lakosságon belül fokozatosan többségbe kerülnek a nem európai gyökerű közösségek, amelyek már mai, kisebbségi helyzetükben is egyre kevesebb hajlandóságot mutatnak az európai hagyományok és normák befogadására – figyelmeztetett.

A házelnök szerint az európai országok erős és független kis egzisztenciák sokasága által alkotott középosztályainak gyengülésével vagy szétesésével gyengül vagy megszűnik a demokratikus politikai stabilitás is, és Európa anarchiába vagy diktatúrákba fulladhat – jövendölte Kövér. A középosztály megerősítésének része, hogy a fiatalokat sújtó munkanélküliséget enyhítsék.

Kövér a melegektől is félti Európát

"Európában ma szellemi támadás célkeresztjében van az európai embereknek nemcsak nemzeti, hanem vallási, családi és nemi identitása is, és nem különben ostrom alatt állnak a keresztény egyházak, valamint a nemzetállamok" – fogalmazott.

Szerinte ha megvalósulna a nemzeti öntudatot mellőző "mesterséges európai identitás", az pont olyan életképtelen lenne, mint volt a szovjet vagy éppen a jugoszláv mesterséges identitás: az erőszak, a viszonylagos jólét vagy a külső – geopolitikai – érdek tartja össze, és azonnal összeomlik, amikor az erőszak kifullad, a jólét megszűnik vagy a külső érdek megváltozik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!