szerző:
hvg.hu

A záhonyi határátkelőnél a jármű átvizsgálásakor 1,8 millió forint eszmei értékű védett hóvirágot és májvirágot találtak a magyar hatóságok egy ukrán nőnél.

Egy 35 éves ukrán állampolgárságú nőt, természetkárosítás bűntett elkövetése miatt hallgattak ki március 3-án gyanúsítottként a záhonyi rendőrségen, miután feltartóztatták az autójában talált védett növények miatt. A nő Olaszországba akart utazni nőnapra 182 szál védett hóvirággal és 3 szál nemes májvirággal - írja a police.hu.

©

A védett növények természetvédelmi eszmei értéke Magyarországon 1 millió 835 ezer forint, a nő feltehetően a lazább ukrán jogszabályok miatt gondolhatta, hogy útnak indul a védett növényekkel. A növényeket a rendőrség lefoglalta, és átadta a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársainak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!