szerző:
hvg.hu

Fémhulladékot gyűjteni hívott meg házába egy 19 és egy 13 éves fiút egy konyári nő. Ám amikor érkeztek, nem volt otthon.

A derecskei rendőrök őrizetbe vettek egy fiatalembert, aki a megalapozott gyanú szerint egy 10 éves kisfiútól vette el a tabletjét.

Egy konyári nő megbeszélte két fiatalemberrel, hogy vashulladékot vihetnek el az ingatlanáról, ezért március 4-én kora este a házánál meg is jelent a 19 éves Gy. Levente és 13 éves társa. A fiúk az ingatlan kapuját zárva találták, ezért fütyültek, amire kijött a házból az ott lakó 10 éves fiú, aki elmondta nekik, hogy édesanyja nincs otthon, jöjjenek vissza később, majd visszament a házba.

A két fiatalember ekkor átmászott a kerítésen, amit a fiú észrevett és felszólította őket, hogy menjek el. Ezt meghallotta a fiú öccse is, aki kezében egy tablettel jött ki a házból testvére után. A tabletet Gy. Levente el akarta kérni, majd miután nem kapta meg, kikapta a gyerek kezéből, majd a hívatlan vendégek kimásztak a kerítésen és elmenekültek.

A gyermekek az esetet elmondták hazaérkező édesanyjuknak, aki értesítette a rendőrséget. A rendőrök előállították Gy. Leventét és gyermekkorú társát a Derecskei Rendőrőrsre, ahol a fiatalembert gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A rendőrök a házkutatáson megtalálták a lopott tabletet, amelyet lefoglaltak és visszaadnak sértettnek. A 13 éves fiút tanúként hallgatták ki.