szerző:
hvg.hu

Egy róla készült 10 perces portréfilm miatt egy szegedi állatmenhely felfigyelt egy hajléktalan férfira, akinek munkát ajánlottak, és egy lakókocsit is vettek neki lakásnak.

Botos Vilmos Budapesten kukázásból tartotta fenn magát és Lusti nevű kutyáját, miközben Kamaraerdőn egy földbe ásott kunyhóban lakott. A 37 éves hajléktalan férfi életéről a Vs.hu készített egy 10 perces portréfilmet idén februárban, nem sokkal később pedig a szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvány kereste meg a férfit azzal, hogy állást ajánlanának neki.

"Állatgondozót kerestünk, az előző külföldre ment" – mondta a Délmagyarnak Farkas Gabriella, az alapítvány elnöke. "Láttuk, hogy Vili nem iszik, és szépen bánik a kutyájával. Lusti csipezett és oltása is van. Vili mondta, hogy lakott már lakókocsiban. Olcsón találtunk neki egyet, amit az alapítvány fizetett." 

A férfi az alapítvány kiskundorozsmai menhelyén dolgozik, ahol 160-170 kutyát kell ellátnia. Lakókocsiját egy szintén az alapítvány tulajdonában lévő tanya udvarán állították fel, a tanyán tud főzni és mosni is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!