szerző:
hvg.hu

Nem Mesterházy lesz az MSZP listavezetője 2018-ban – mondta a volt pártelnök egy interjúban.

Nem vezetné az MSZP listáját 2018-ban Mesterházy Attila – ezt az MSZP volt elnöke és miniszterelnök-jelöltje nyilatkozta a Reflektor.hu-nak adott interjújában.

Mesterházy, aki jelenleg az MSZP parlamenti képviselője, azt is mondta, szerinte a szocialista pártnak abszolút érdeke lenne egy előválasztással dönteni az ellenzék vezetéséről, mert ha lenne előválasztás, akkor azoknak a pártoknak lenne előnye, akiknek van országos hálózatuk. Az ellenzéki előválasztás ötlete már a 2014-es választások előtt felmerült az ellenzékben, de végül nem tartottak, és egy megállapodással döntötték el, hogy hogyan fognak indulni.

Mesterházy bár arról nem beszélt, hogy szerinte hogy nézne ki az ellenzéki előválasztás, azt mondta, a legfőbb érv ellene az, hogy nem biztos, hogy tényleg csak a baloldali szavazók dönthetnének a saját jelöltjeikről, mert a Fidesz és a Jobbik is meghekkelhetné az előválasztást. "Van valós kockázata Magyarországon annak, hogy nem azok döntenek a jelöltekről, akik maguktól jönnek, hanem azok, akiket küldenek" – mondta.

Mesterházy az interjúban azt is elmondta, a 2014-es választások előtt ő eredetileg egy Gyurcsány Ferenc nélküli MSZP–LMP-összefoggással akart elindulni a választásokon, de végül sokan azt gondolták, hogy a teljes együttműködés, ezzel együtt Gyurcsány bevétele is több választót hoz, mint amennyit visz. Csak a kampányban jöttek már rá, hogy nem jött be ez a verzió, ráadásul a Simon Gábor-ügy agyon is csapta a kampányt – mondta a volt MSZP-elnök.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!