szerző:
hvg.hu

A Civil Közoktatási Platform 12 pontos követelési listát küldött az oktatási tárcának, melyek azonnali végrehajtását várják a legégetőbb problémák megoldására. Az Emmi köszönte szépen, de inkább a Köznevelési Kerekasztalon vitatkozna.

Lényegében eredmény nélkül küldte el a CKP az azonnali követeléseinek listáját az Emberi Erőforrások Minisztériumának. A köznevelési államtitkárság részéről Thaisz Miklós válaszolt, aki bár megköszönte, hogy a szakszervezeti tagokat, iskolákat és tanárokat tömörítő civil szervezet elküldte követeléseit, de azokat a kormány a Köznevelési Kerekasztal szakmacsoportjaiban tárgyalja – a válaszlevelet a CKP a tanitanek.com oldalon tette közzé.

Jelzés értékűen folytatta Thaisz, miszerint a KK-n a szakmacsoportok már fogalmaztak meg javaslatokat, amiket a kormány is elfogadott - ezzel lényegében arra utalnak, hogy a KK-n kívülről érkező javaslatokat tudomásul veszik, de eddig csak a saját szakmacsoportjaiktól fogadtak el bármit. Thaisz megismételte a kormány meghívását, hogy a CKP vegyen részt a Köznevelési Kerekasztalon, ahol "nyitottak arra" hogy megvitassák a követeléseket.

A Köznevelési kerekasztalon jórészt a kormány által favorizált szervezetek vannak jelen, a pedagógus és köznevelési szakszervezetek ragaszkodnak a sztrájktörvényben garantált tárgyalási jogukhoz és feltételekhez, amibe a KK-n való részvétel nem tartozik bele, azt látszatintézkedésnek tartják.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!